Foutje? Bedankt!

Ellen Beck

In Home 1 Posted

Screw Up, de walhalla van het noorden voor fouten. Want zeg nou zelf, een fout is zo gemaakt. Fouten maken mag maar wij gaan nog een stapje verder, we zijn er zowaar trots op! Ja echt! Screw Up haar missie is om het taboe op ‘fouten maken’ te doorbreken en om foutvriendelijk in het leven te staan. De perfectie los te laten en de angst om te falen te negeren. Fouten zijn de bron voor innovatie en ontwikkeling.

Screw Up is ontstaan in 2016 door een groep enthousiaste ondernemers die ieder voor zich hebben mogen ervaren dat fouten maken de normaalste zaak van de wereld is. Sterker nog, het maken van fouten heeft ze veel gebracht! Ik was één van de founders en samen met een team zijn we events gaan opzetten en hebben we workshops gegeven in het noorden van Nederland. In 2018 hield het Screw Up avontuur voor mij op maar ik kijk nog steeds met trots terug op dit initiatief.

Screw Up is een reactie op de door perfectie gedreven maatschappij! In een omgeving waarin de prestatiedruk toeneemt, het steeds moeilijker wordt om te excelleren en om verschil te maken als bedrijf of als individu zal het gevoel van veiligheid afnemen. Veiligheid is een hoofdingrediënt om fouten te accepteren en te zien als groeimogelijkheid. In de huidige maatschappij zullen we actief moeten leren kwetsbaar te zijn, onze mindset aan te passen en te communiceren over fouten en leermomenten, om van daaruit te kunnen innoveren. Screw Up reikt handvatten aan waardoor we kunnen meebewegen in deze snel veranderende, turbulente maatschappij.

Benieuwd naar meer foute informatie? Bezoek de website www.screwup.nl of onze socials.